Home » Blog » Paniek! Mijn uitkering stopt.

Paniek! Mijn uitkering stopt.

28 augustus 2017 Uncategorized

Klant komt voor een re-integratietraject. Hij is 56 jaar en al vanaf 2013 uit het arbeidsproces. Hij heeft nog klachten en dus beperkingen in zijn motoriek waardoor hij zijn vorige werk niet meer kan uitvoeren. Zijn toenmalige werkgever ging ook nog failliet waardoor hij al die tijd een uitkering heeft via het UWV. Echter, nu loopt zijn WIA-uitkering af en gaat zijn inkomen over enkele maanden terug naar ongeveer 1/3 van wat hij nu ontvangt tenzij hij voor die tijd (gedeeltelijk) aan het werk is. Klant kan niet overweg met de computer en heeft weinig opleiding. Hij heeft altijd met z’n handen gewerkt, maar ja daar zit nou juist zijn fysieke beperking.

Nu slaat de paniek toe!

Deze meneer heeft zich in de afgelopen jaren niet gerealiseerd dat zijn uitkering afloopt op enig moment. Een feit dat nog steeds veel mensen zich niet realiseren. In mijn dagelijkse praktijk kom ik dit nog vaak tegen. De WIA-uitkering is een voorwaardelijke uitkering… met een verplichting het aantal uren dat je kunt werken ook minstens voor de helft te gaan werken binnen een bepaalde tijd.
Re-integreren na uitval door ziekte is dan ook van belang. Jezelf er meteen op instellen dat je weer gaat werken. Anders, minder uren, ander werk maar wel weer aan het werk! Een re-integratietraject bij een goede adviseur helpt je hierin. Vraag erom bij het UWV of (als je nog in het eerste of tweede ziektejaar zit) bij je werkgever. Want een goede start van re-integratie voorkomt veel problemen en tegenslag.
Neem gerust contact op voor vrijblijvende informatie: mail@secrans.nl of 06-55858334


secrans
Regelmatig schrijf ik over onderwerpen die ik interessant vind als ondernemer en ontwikkelingen of nieuws in het vakgebied die nuttig zijn voor mijn opdrachtgevers. Een aantal blogs worden gepubliceerd op diverse social media.