Home » Blog » Re-integratie: Pak je kansen!

Re-integratie: Pak je kansen!

18 april 2016 HR-advies

Re-integratie
In deze arbeidsmarkt is het van belang dat je weet hoe je jezelf als werkzoekende presenteert. Is mijn CV op orde, heb ik een goede sollicitatiebrief? Maar ook je persoonlijke presentatie werkt hier aan mee. Bij een groot aanbod van werkzoekenden wil je er graag uit springen. Laat je CV dan ook checken; laat je brief doornemen en vraag iemand eens naar je presentatie oftewel je uiterlijke verschijning. En daarbij bedoelen we niet dat je er als een topmodel moet uitzien, maar je moet wel goed gekleed, fris en schoon verschijnen en jezelf goed voorbereid hebben op een gesprek. Vraag eens naar de mening van een goede bekende en durf kritisch naar jezelf te kijken. Zou jij jezelf aannemen?
Woerden Werkt!
Op 7 april jl. werd in Woerden de ‘Kom binnen bij bedrijven’- dag georganiseerd. Meer dan 60 bedrijven hebben hun deuren geopend om in contact te komen met werkzoekenden. Dit betrof niet alleen banen, maar ook stageplaatsen en leerervaringsplekken. Om werkzoekenden, die daar behoefte aan hebben, de mogelijkheid te geven om zich zo goed mogelijk voor te bereiden is voor de tweede maal de Pak je Kansen-dag georganiseerd. Maar liefst 90 deelnemers hadden zich aangemeld, voor het programma van 6 workshops, variërend van sollicitatietraining, solliciteren via social media als advies over de uiterlijke presentatie. Ook wij, de business coaches, waren aanwezig en hebben twee workshops verzorgd. Want naast het zoeken van een baan kan werk ook gevonden worden als zelfstandig ondernemer. Starten in Woerden heeft daarbij het voordeel dat je gebruik kunt maken van subsidie van de gemeente voor het volgen van een traject bij de Business Coaches.
Dus, heb je hulp nodig bij re-integratie of wil je eens praten over het starten als zelfstandige, neem dan even contact op!


secrans
Regelmatig schrijf ik over onderwerpen die ik interessant vind als ondernemer en ontwikkelingen of nieuws in het vakgebied die nuttig zijn voor mijn opdrachtgevers. Een aantal blogs worden gepubliceerd op diverse social media.